- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άρχισε στη Βουλή η «μάχη» του προϋπολογισμού
Οι πρώτες αντιπαραθέσεις των εισηγητών παρουσία Μητσοτάκη - Τσίπρα
Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκίνησε η πενθήμερη μάχη του προϋπολογισμού που θα κορυφωθεί την επόμενη Τρίτη με την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.
Οι χθεσινές παρεμβάσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων, προκάλεσαν την πρώτη αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού απόψε στη Βουλή. «Η χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που όμοια της δεν έχει ξανακούσει», ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αμέσως μετά την ομιλία του γενικού εισηγητή της ΔΗΣΥ, Κώστα Σκανδαλίδη, πως «ήταν αδιανόητη σε ήθος και ύφος η αντιπαράθεση», ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Έχοντας νωπή την εικόνα της χθεσινής αδιανόητης σε ήθος και ύφος αντιπαράθεσης που προσβάλλει τα κοινοβουλευτικά ήθη και μετατρέπει τη Βουλή σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης, εν μέσω σημαντικών προβλημάτων που βιώνει η χώρα, η Βουλή καλείται σήμερα να συζητήσει στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και να δώσει τη δική της γνώμη για το που θα πάει η χώρα τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας ως γενικός εισηγητής της ΔΗΣΥ στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας στην ομιλία του ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος προϋπολογισμός δημοσιονομικής επέκτασης μετά από μία δεκαετία, ο οποίος προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,5% του ΑΕΠ.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση της αυταπάτης, των ιδεοληψιών, του τυχοδιωκτισμού και της σκληρής και αχρείαστης λιτότητας, τερματίζει τη θητεία της με έναν αντιαναπτυξιακό, κατ’ ουσίαν μνημονιακό Προϋπολογισμό που είναι καταρτισμένος σε συνθήκες ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας, απογοήτευσης και παραίτησης στο πεδίο της κοινωνίας και διχαστικής όξυνσης στο πεδίο της πολιτικής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.