Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ σε Ν. Παππά για την υπόθεση Πετσίτη: Το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται

Απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ν.Δ.
Ν.Δ. / /© eurokinissi

Mε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για τις αποκαλύψεις που αφορούν τον παιδικό του φίλο και αργότερο σύμβουλο της κυβέρνησης, Μάνο Πετσίτη

Η απάντηση από τη ΝΔ ήταν άμεση:

«Αν η Νέα Δημοκρατία 'ψειρίζει τη μαϊμού', προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει : «Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται». 

Ο κ. Πετσίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ζούσε με 5.000 ευρώ το χρόνο συν τα φιλοδωρήματα, μέχρι που ο φίλος του Νίκος Παππάς μπήκε στην  κυβέρνηση, οπότε ο Πετσίτης εντάχτηκε στο επιτελείο του υπουργού και στη συνέχεια ανέπτυξε και άλλες δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων μια εταιρεία διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενώ ανέλαβε καθήκοντα σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Παππάς από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» σχολίασε ότι όλος ο θόρυβος δημιουργήθηκε διότι «η Νέα Δημοκρατία "έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της" και "της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" στην οικονομία και σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».

Για τα χρέη της ELFE (εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη στην οποία εμφανίζεται να εργάζεται ο κ. Πετσίτης) προς τη ΔΕΠΑ, ο υπουργός παρατήρησε πως η ΝΔ «έχει επιλέξει να σηκώσει πολιτική αντιπαράθεση, με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία, καθώς είναι σαφές ότι τα χρέη … δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως». «Τα άλλα», συμπλήρωσε, είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων, την έχουμε δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις … σηκώνεται ένας αχός, φουσκώνουν κάποια μπαλόνια, που μετά από 48 ώρες σπάνε. Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μία τέτοια περίπτωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ