Πολιτικη & Οικονομια

Zάεφ: «Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες» (video)

«Επειδή είναι σαφές ότι είμαστε "Μακεδόνες", ότι μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zaev.jpg

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις περί περί μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας, για τις οποίες υπάρχει και σχετικό βίντεο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επανήλθε και σε δηλώσεις του σε δημόσια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων είπε: «Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες, επειδή είναι σαφές ότι είμαστε "Μακεδόνες", ότι μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα και είναι σημαντικό ότι από εδώ και στο εξής δεν θα το αρνηθεί κανείς.  Θα είμαστε Μακεδόνες, που μιλούν την μακεδονική».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε πως «έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα».

Συνέχισε λέγοντας πως οι συμπατριώτες του δεν πρέπει να αισθάνονται ταπεινωμένοι: «Η συμφωνία επιτρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Όποτε η ΕΕ  απευθυνόταν σε εμάς, έλεγε: “Ο λαός σας” αντί “μακεδονικό” λαό. Και “η γλώσσα σας”, αντί για “μακεδονική” γλώσσα. Αυτό έγινε, πιθανόν, λόγω της άσκησης πίεσης από Έλληνες αξιωματούχους. Όλα αυτά ήταν μια ταπείνωση».

Η Κατιούσα από την ρωσική στρατιωτική ορχήστρα iefimerida

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ