- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στ. Θεοδωράκης: Ένας εθνικιστικός αχταρμάς στα στόματα των παιδιών μας
«Ελλάδα ξύπνα» τους λένε να φωνάζουν - σαν το «Γερμανία ξύπνα» του Χίτλερ
«Και να που οι καθιερωμένες χειμωνιάτικες μαθητικές καταλήψεις αποκτούν φέτος χρώμα μαύρο και όχι κόκκινο, όπως είχαμε συνηθίσει!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την «εισβολή» της Χρυσής Αυγής στους κόλπους των σχολικών καταλήψεων.
Και συνεχίζει: «Ελλάδα ξύπνα» τους λένε να φωνάζουν - σαν το «Γερμανία ξύπνα» του Χίτλερ.
«Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία» γράφουν τα πανό - φράση κλεμμένη από τις ομιλίες των Χρυσαυγιτών.
«Η ελληνική νεολαία όπλισε» κραυγάζει η αφίσα, πολεμικής αισθητικής. «Μακεδονία – Κατσίφας – Βόρεια Ήπειρος». «Κατάληψη υπέρ πατρίδος». «Αν είστε Έλληνες θα μας υποστηρίξετε».
Ένας εθνικιστικός αχταρμάς στα στόματα των παιδιών μας – αυτή είναι η προσπάθεια των ψεκασμένων ακροδεξιών.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να βάψουν με τα χρώματα τους την αθωότητα των παιδιών. Άλλες χρονιές έβαζαν - ακόμη και τους μαθητές των δημοτικών - να φωνάζουν εναντίον της Ευρώπης, εναντίον των τραπεζών και υπέρ της αντίστασης και της ανατροπής. Λέξεις παρμένες και αυτές από ομιλίες άλλων αρχηγών.
Οι πολιτικές καταλήψεις στα σχολεία πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Είμαστε αντίθετοι στο καπέλωμα των μαθητών. Και χθες και σήμερα και αύριο.
Δεν θέλουμε να παράγουμε ούτε μαύρους, ούτε κόκκινους, ούτε μαυροκόκκινους μπαχαλάκηδες. Όπως είμαστε αντίθετοι και με τους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια… Αλλά αυτή η συζήτηση δεν είναι του παρόντος.
Αυτό που σήμερα επείγει είναι να σταματήσει το κακό. Θα γίνω συγκεκριμένος. Οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι τοπικοί βουλευτές και όλα τα πρόσωπα με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενεργοποιηθούν.
Πρέπει να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στους γονείς και τους καθηγητές οι οποίοι θα εξηγήσουν στους μαθητές ότι δεν πρέπει να γίνονται στρατιώτες κανενός.
Να μην δανείζουν την φρεσκάδα τους και την νεανική τους επαναστατικότητα σε αυτούς που μυρίζουν μούχλα και - επί του προκειμένου - φασισμό.»
Επισημαίνεται δε, ότι από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, νωρίτερα ήδη απείλησε με ταραχές και επεισόδια αύριο κατά το συλλαλητήριο για τις καταλήψεις, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.