Πολιτικη & Οικονομια

Αλέκος Αλαβάνος: «Πιο δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ» και «ερωτευμένος με τις υπουργικές καρέκλες»

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
298541.jpg
© INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό φάσμα «είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ» διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» ο Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μεγάλο έρωτα για τις υπουργικές καρέκλες» και για αυτόν τον λόγο «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες» προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.

Παράλληλα, αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ». Όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της αριστεράς ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».

Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει που δεν επέλεξε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, ναι, καλύτερα θα ήταν να τον είχα διαλέξει».

Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ