- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλέκος Αλαβάνος: «Πιο δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ» και «ερωτευμένος με τις υπουργικές καρέκλες»
Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό φάσμα «είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ» διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» ο Αλέκος Αλαβάνος.
Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μεγάλο έρωτα για τις υπουργικές καρέκλες» και για αυτόν τον λόγο «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες» προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.
Παράλληλα, αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».
Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ». Όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της αριστεράς ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».
Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει που δεν επέλεξε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, ναι, καλύτερα θα ήταν να τον είχα διαλέξει».
Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.