Πολιτικη & Οικονομια

Βερναρδάκης: Οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΝΔ κινούνταν στο κέντρο, ο Μητσοτάκης στην ακροδεξιά

«Ό,τι μπορεί να συμβάλλει στην άνθηση του ρατσιστικού, εθνικιστικού, ακραίου λόγου, θα περιθάλπεται στη ΝΔ, στη λογική "να κερδίσουμε τις εκλογές και θα δούμε τι γίνεται"»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vernardakis.jpg
EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία στοχεύει σε ακροατήρια της άκρας Δεξιάς, έχοντας ανοιχτή ακροδεξιά ατζέντα σε επίπεδο αρχηγού, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Χρήστος Βερναρδάκης.

«Ο στόχος είναι να συσπειρώσει όσο γίνεται περισσότερα ακροατήρια που κινούνται ή έχουν δημιουργηθεί σε αυτόν τον χώρο, είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιήσουν όλους τους δυνατούς τρόπους, την "ανομία στα πανεπιστήμια", το Πολυτεχνείο, τους μετανάστες. Ό,τι μπορεί να συμβάλλει στην άνθηση του ρατσιστικού, εθνικιστικού, ακραίου λόγου, θα περιθάλπεται στη ΝΔ, στη λογική "να κερδίσουμε τις εκλογές και θα δούμε τι γίνεται". Αυτό είναι και το μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, γιατί είναι γνωστό ότι ποτέ δεν κέρδισε κόμμα τις εκλογές κινούμενο προς τα άκρα, ιδίως στην Ελλάδα προς την άκρα Δεξιά» ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ενώ οι Κωσταντίνος Καραμανλής, Κωσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής όλοι κινήθηκαν προς τον χώρο του κέντρου, «εδώ έχουμε το οξύμωρο να κινείται η ΝΔ προς την άκρα Δεξιά, με ανοιχτή πια ατζέντα άκρας Δεξιάς ακόμη και στο επίπεδο του αρχηγού της, που δεν προέρχεται από την άκρα Δεξιά ούτε εκλέχτηκε με αυτή την σημαία»… Το επιτελείο της ΝΔ «θεωρεί ότι υπάρχει αύξηση των ακροδεξιών απόψεων και θεωρεί ότι πρέπει να τις εκφράσει… στη βάση του να αποσταθεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί μία πολύ πιο συνεκτική ύλη στο "αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο"».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.