Πολιτικη & Οικονομια

Βαγγέλης Μαλέσιος: Ευκαιρία να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου

«Η ζωή μου ως πολιτικός και ως γιατρός ήταν μακριά από μίζες ή φακελάκια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
malesios.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ως ευκαιρία για «να λάμψει, επιτέλους, μετά από 15 χρόνια η αλήθεια και να διαλυθεί κάθε άδικη υποψία για το πρόσωπό μου» χαρακτηρίζει την απόφαση για άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ο Ευάγγελος Μαλέσιος, πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «η ζωή μου ως πολιτικός και ως γιατρός υπήρξε πάντα έντιμη, καθαρή και διάφανη. Μακριά από μίζες ή φακελάκια».

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες, από τις οποίες ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών. Εικάζεται όμως πως το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I λόγω και της προσθήκης του ονόματος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά, η δήλωση Μαλέσιου:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Πληροφορήθηκα σήμερα, πως η αρμόδια αρχή ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμένα και της συζύγου μου, προφανώς στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον διαγωνισμό του συστήματος C4I, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πέραν από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επανεμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση αυτή, θεωρώ ότι το άνοιγμα των λογαριασμών μου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί -μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των Αρμοδίων Αρχών- η προσωπική μου τιμή και υπόληψη, που βάναυσα είχαν πληγεί από τις άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις που είχα στο παρελθόν δεχτεί από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ και τον εκδότη της Γιώργο Κουρή.

Για να λάμψει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από 15 χρόνια η αλήθεια και να διαλυθεί κάθε άδικη υποψία για το πρόσωπό μου.

Η ζωή μου ως πολιτικός και ως γιατρός υπήρξε πάντα έντιμη, καθαρή και διάφανη. Μακριά από μίζες ή φακελάκια.

Το ίδιο και η διαδρομή της οικογένειάς μου.

Γι αυτό, όχι μόνο δεν θα φέρω προσκόμματα, αλλά αντίθετα θα βοηθήσω, αν χρειαστεί, το έργο των Αρμοδίων Αρχών
.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ