- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκη σε Βούτσιτς: Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ
Στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της ΝΔ
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στο Βελιγράδι, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής μας χώρας.
«Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και επιβάλλει στη χώρα να υλοποιήσει σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα είναι, όμως, προς όφελος και της ΕΕ και της σταθερότητας στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και σταθερός φίλος της Σερβίας.
«Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και σημαντικός επενδυτής στη Σερβία σε μια περίοδο που οι άλλες χώρες δίσταζαν να επενδύσουν. Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν δύσκολα για τη χώρα μου. Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω την κρίση και, εφ' όσον οι Έλληνες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις εκλογές, η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και των έργων υποδομής που θα συνδέσουν Ελλάδα -Σερβία και Σερβία - Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το μεταρρυθμιστικό έργο του κ. Βούτσιτς.
«Θέλω να τον συγχαρώ για τις μεγάλες οικονομικές του επιτυχίες. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν τελικά οικονομικό αντίκτυπο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Μείωση ανεργίας, χρέους, αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος, είναι σημαντικές επιτυχίες και είναι η καλύτερη απόδειξη πως οι πολιτικές που πρεσβεύει το ΕΛΚ είναι οι σωστές πολιτικές για τη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η θέση του για το Κόσσοβο δεν θα αλλάξει. «Ενθαρρύνουμε το διάλογο του Βελιγραδίου με τη Πριστίνα που πρέπει να γίνεται χωρίς μονομερείς ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αυτό το διάλογο θέλουμε να τον στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa όπου πριν από 220 χρόνια, το 1798, θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.