Πολιτικη & Οικονομια

Μίμης Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο»

Τι είπε για Κυριάκο Μητσοτάκη και Χαρίλαο Φλωράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
androulakis.jpg
©EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για τα πολιτικά τεκταινόμενα μίλησε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Καλεσμένος στο  «News 24/7 88,6», στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Η Νύχτα Με Πέντε Φεγγάρια», ο έμπειρος πολιτικός σχολίασε μεταξύ άλλων και τον Χαρίλαο Φλωράκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τον αισθάνομαι σαν τον παππού μου. Μία ρίζα» αρνήθηκε όμως ότι είναι ''πολιτικό παιδί'' του Χαρίλαου.

«Ο Φλωράκης αντιπροσωπεύει το δέος απέναντι στην ιστορία» είπε, προσθέτοντας πως ο Φλωράκης τον διέγραψε από το ΚΚΕ «με τον πιο άγριο τρόπο».

Ερωτηθείς δε, για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Μίμης Ανδρουλάκης είπε ότι «είναι νέος και θα κριθεί σε βάθος χρόνου», χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «άνθρωπο με αρχηγικό ταλέντο» και τον παρομοίασε «με ποδοσφαιριστή που κρατάει την μπάλα στα πόδια του και όταν κάνει ένα λάθος σπεύδει να το διορθώσει, άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθος τρόπο».

«Σύντομα θα τεθεί το θέμα, αν ο παίκτης που κρατάει την μπάλα βλέπει και δίχτυα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο», υπογράμμισε εξάλλου ο Μίμης Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως, από ό, τι καταλαβαίνω οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι εντάξει με τον Τσίπρα».

Τέλος, σχολίασε το άνοιγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Σοσιαλδημοκρατία από το συνέδριο του SPD, κάνοντας λόγο «για ανάγκη ανασύνθεσης των πολιτικών πραγμάτων σε ένα νέο υποκείμενο, ανασύνθεση στην οποία ο Τσίπρας είναι ο κύριος παίκτης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ