- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς!
Σε ένα περίτεχνο παιχνίδι στρατηγικής επικοινωνίας επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις κερδοσκοπικές πιέσεις πάνω στα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Σε ένα περίτεχνο παιχνίδι στρατηγικής επικοινωνίας επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις κερδοσκοπικές πιέσεις πάνω στα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αύξησε τα spreads και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ευρωπαϊκή στήριξη, με αποτέλεσμα τα spreads να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται βοήθεια, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους κερδοσκόπους, με αποτέλεσμα τα spreads να ανεβούν κι άλλο.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ελλάδα ανέσυρε την απειλή προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πράγμα που έφερε τα spreads σε επίπεδο ρεκόρ και έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επανέλθει στην αρχική γραμμή περί χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα τα spreads να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Το περίπλοκο αυτό επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο με αξιοθαύμαστη επιδεξιότητα επιδίδεται η κυβέρνηση, μας επιτρέπει να διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης απέναντι στους κερδοσκόπους, που είναι πλέον πανικόβλητοι. Μέχρι στιγμής η ελληνική στρατηγική έχει αποδώσει καρπούς, καθώς έχει γίνει σαφές ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται πλέον με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας, αλλά από την άλλη θα συμμετάσχει σε κλήρωση για ένα σετ μαχαιροπίρουνα.
Το μυστικό της ελληνικής επιτυχίας είναι η περιοδεία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα ο πρωθυπουργός, λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι σέρνεται με το ζόρι στη λήψη μέτρων που θα αποβούν άκαρπα και καταστροφικά για τη χώρα, εκτίμηση με την οποία συμφωνούν και οι συνομιλητές του, ηγέτες άλλων χωρών, οι οποίοι και τον συγχαίρουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30 στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Η ανάρτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η δημοκρατία μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο θεσμικά αλλά και στην καθημερινή ζωή»
Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στο vidcast της Κατερίνας Παναγοπούλου
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.