- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας (video)
Κοτζιάς: Έφυγα, αλλά είμαι ευτυχής
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρωθυπουργός λίγο μετά τις 10:30 όπου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και με πολιτικό όρκο, ορκίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός αστειευόμενος είπε, «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».
Στο υπουργείο Εξωτερικών τον υποδέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς με τους δύο άνδρες να έχουν θερμή χειραψία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο 1ο όροφο του ΥΠΕΞ όπου εξελίχθηκε η τελετή παραλαβή-παράδοσης.
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».
Ο κ. Κοτζιάς αφού είπε ότι θα επιστρέψει πάλι στο πανεπιστήμιο, ευχαρίστησε «τον πρωθυπουργό για την τιμή» σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να μετριούνται με το μπόι των άλλων».
«Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο που βρέθηκε. Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας και είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα. Απελευθέρωσα τον εαυτό μου από τα βάρη» πρόσθεσε. Ευχαρίστησε επίσης Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές των Σκοπίων, ενώ έκανε απολογισμό του έργου του.
Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται περί μυστικών κονδυλίων μίλησε για «αθλιότητες των τελευταίων ημερών» και «έλλειψη σοβαρότητας»: «Αν είναι αληθινά όλα αυτά που είπαν είναι σαν να λέμε στους ξένους οτι δεν έχουμε σοβαρότητα» και πρόσθεσε: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητα τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή».
Χαρακτήρισε παραδοξολογία το ότι έχει παραιτηθεί και είναι ευτυχής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Χαρακτήρισε καταπληκτική την ομάδα του, με την οποία δούλεψαν για το Σκοπιανό.
«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστηρίξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος».
Για το Κυπριακό είπε πως για πρώτη φορά βγήκαμε από διαπραγματεύσεις χωρίς blame game σε βάρος μας. Πρόσθεσε ότι έχουμε κάνει σοβαρά βήματα για την ΑΟΖ
«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερκή μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.