Πολιτικη & Οικονομια

Ηχηρό μήνυμα Μαξίμου σε Κοτζιά για τη «δυσφορία» του

«Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
© eurokinissi

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης  το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, σχετικά με το εναλλακτικό σχέδιο στη συμφωνία των Πρεσπών,  στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Χθες ο ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ, οι οποίες, όπως είπε, εξέθεσαν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τη χώρα, με τον Π. Καμμένο να απαντά  ότι εμμένει στις θέσεις του και να διαμαρτύρεται για την κριτική που δέχεται από μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Ν. Κοτζιά εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σε πυροσβεστικό ρόλο και δεν επέπληξε τον κ. Καμμένο για την απόπειρα να καθορίσει εκείνος την εξωτερική πολιτική της χώρας. 

Πληροφορίες φέρνουν τον ΥΠΕΞ να απειλεί ακόμη και με το ενδεχόμενο της παραίτησης και να δηλώνει ανοιχτά τη δυσφορία του για το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να υποβαθμίσει τη διαφωνία των δύο σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης και όχι σοβαρής πολιτικής διαφωνίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κοτζιάς αισθάνεται ξένος με τον κ. Καμμένο, ενώ δεν καλύφθηκε, όπως εκτιμά, επαρκώς ούτε από τον πρωθυπουργό. 

Μαξίμου σε Κοτζιά: Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές και καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο», είπε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο,  είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για κακοδιαχείρηση στα κονδύλια του ΥΠΕΞ

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, υποστήριξε στην  πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως ανέφερε, το κλίμα πήρε τροπή προσωπική αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκος Κοτζιάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι ασκεί εξωτερική πολιτική για να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ