Πολιτικη & Οικονομια

«Θερμό» επεισόδιο Κοτζιά - Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για το Σκοπιανό στην Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kammenos1.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου για το Σκοπιανό στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Καμμένου στην Ουάσινγτον παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε επίσης τον κ. Καμμένο ότι επιχειρεί να χαράξει δική του πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις, ενώ τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε αναφερόμενος στον κ. Καμμένο ότι με τη συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος απάντησε ότι διατηρεί την αρνητική άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε θα συμπλεύσει με την προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Την τεταμένη ατμόσφαιρα στο υπουργικό συμβούλιο επιχείρησε να ελαφρύνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική Νίκος Παππάς.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τον ΥΠΕΞ τι συνέβη με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Κοτζιάς ωστόσο απάντησε απλώς «δεν ξέρω» χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το «θερμό» επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Καμμένος φέρεται να αντιμετωπίζει τριγμούς και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δήλωσε πως εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στην Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή», έγραψε αργότερα στο twitter η υπουργός Τουρισμού, και πρόσθεσε: «Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ