- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επανέρχεται ο Σταθάκης: Πιθανό να αυξηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα
Αρνήθηκε ότι οι εισπρακτικές ενοχλούν τους οικιακούς καταναλωτές
Εκ νέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο κ. Σταθάκης το ενδεχόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος πληρώνουν βάση της ευρωπαϊκής οδηγίας ένα ποσό που αντιστοιχεί στους ρύπους που προέρχονται από το διοξείδιο του άνθρακα. Κι ενώ οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν προβλέψει στα συμβόλαια τους να μετακινούν το κόστος αυτό στους καταναλωτές, η ΔΕΗ δεν το έχει πράξει.
Κατά συνέπεια μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί αυτό το κόστος κι ανάλογα με τις εξελίξεις είναι πιθανό η ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια της για το ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια όπως επισήμανε ο Υπουργός, η ΔΕΗ τα τελευταία έξι χρόνια όχι μόνο δεν έχει αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά την περασμένη χρονιά την μείωσε μεσοσταθμικά κατά 6%.
Ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις εισπρακτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την ειδοποίηση των οφειλετών, αρνήθηκε ότι αυτές αφορούν τους οικιακούς καταναλωτές και επέμεινε στο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ μέσω της θέσπισης του κοινωνικού τιμολογίου που αφορά περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.
Ο κ. Σταθάκης ερωτηθείς για το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Καμμένο, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, λέγοντας πως το θέμα είναι ξεκάθαρο, όπως και η διαφωνία των δυο κυβερνητικών εταίρων για το Σκοπιανό.
Υπογράμμισε ότι υπάρχει η συμφωνία πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν μαζί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο και τόνισε πως δεν πιστεύει πως μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης θα συγκεντρώσει 151 ψήφους, ασχέτως της στάσης που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.