- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Πανηγυρική αθώωση του Ν. Παπαθανάση - Κατέρρευσε η σκευωρία της κυβέρνησης
Ανακοίνωση με αιχμές κατά του Χρήστου Σπίρτζη - Τα ερωτήματα που θέτει η Πειραιώς
«'Αλλη μία σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση κατέρρευσε. Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Παπαθανάσης τον οποίον είχε στοχοποιήσει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης για να αποκρύψει την παταγώδη αποτυχία του στα οικονομικά αποτελέσματα της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Μετρό, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ) αθωώθηκε ομοφώνως από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το τάχα αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε καταλογιστεί», τονίζει η ΝΔ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως αυτή ήταν μία εξέλιξη που αναμενόταν από όσους γνωρίζουν τα οικονομικά των δημοσίων συγκοινωνιών, καθώς επί των ημερών του κ. Παπαθανάση, η ΣΤΑΣΥ, από μια ζημιογόνος εταιρεία, μετεβλήθη σε ελάχιστο χρόνο σε μια επιχείρηση με λειτουργική κερδοφορία, που έγινε παράδειγμα εξυγίανσης ακόμη και για τις ευρωπαϊκές συγκοινωνίες.
«Κατόπιν τούτου, ο κ. Σπίρτζης είναι που θα πρέπει να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα:
- Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η εταιρεία δεν λάμβανε καμία κρατική επιδότηση και δεν επιβάρυνε ούτε με ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο;
- Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ πνίγεται στα ελλείμματα και έχει αυξήσει παράλληλα όλα τα εισιτήρια, ενώ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το εισιτήριο είχε μειωθεί από 1,40 σε 1,20 ευρώ και παρ' όλα αυτά είχε και λειτουργική κερδοφορία;
- Πώς εξηγείται ότι ακόμη και μετά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το 2017, η εταιρεία έχει μειωμένα έσοδα κατά 30,5% σε σχέση με το 2014;», συμπληρώνει η Πειραιώς διευκρινίζοντας ότι περιμένει απαντήσεις τόσο από τον κ. Σπίρτζη όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Διότι είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να παραλαμβάνει μια εταιρεία με λειτουργική κερδοφορία 2,7 εκατ. ευρώ (2014) και να την καταδικάζει μέσα σε μόλις ένα χρόνο σε λειτουργικό έλλειμμα 21,5 εκατ. ευρώ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει κυβερνητική πολιτική το 'δεν πληρώνω'. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η κατρακύλα της ΣΤΑΣΥ συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, καθώς το 2016 εμφάνισε λειτουργικό έλλειμμα 25,5 εκατ. ευρώ και το 2017 32,7 εκατ. ευρώ», συνεχίζει η Πειραιώς.
Επιπλέον υπογραμμίζει ότι το πόρισμα βάσει του οποίου ο κ. Παπαθανάσης ταλαιπωρήθηκε στα δικαστήρια την τελευταία διετία, το συνέταξε η γενική επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου «που διατηρεί, ως γνωστόν, σχέσεις στενής πολιτικής συγγένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε, αν με τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, η εν λόγω επιθεωρήτρια θα εκπονήσει ένα νέο πόρισμα για να δώσει απαντήσεις ο αρμόδιος υπουργός».
Η ΝΔ συμπληρώνει: «Κατά τα λοιπά, επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, η σημερινή απόφαση είναι και μια απάντηση για την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της. Ας το λάβει αυτό υπόψιν του προσωπικά ο κ. Τσίπρας που παρακολούθησε χθες άφωνος τον ανεκδιήγητο κ. Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες πρακτικές απαντώνται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.