Πολιτικη & Οικονομια

Ο Σταθάκης δεν αποκλείει αύξηση στην τιμή του ρεύματος

Τι ανέφερε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
untitled-7.jpg
©EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο News247, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συμβεί «αν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22, θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε».

«Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού, έχει συναινέσει στους ενεργειακούς στόχους του 2030 και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το εθνικό σχέδιο που θα απαντάει στην ερώτηση για το ενεργειακό μείγμα με το οποίο θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Ο λιγνίτης θα αποκλιμακωθεί σταδιακά μέχρι το 2035. Παραμένει το πιο ωφέλιμο από τα διαθέσιμα καύσιμα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε. Διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη "μικρή ΔΕΗ". Είναι λογικό να αντιδρούν. Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα».

Αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ, τόνισε ότι έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος της προς τη ΔΕΗ, ωστόσο αυτό δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και «γι' αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Όσον αφορά στην εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας ενέργειας στην πΓΔΜ, είπε: «Την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και εφέτος θα είναι κερδοφόρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ