- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο ενός νέου σχεδίου για το Σκοπιανό στην Ουάσιγκτον και την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Σε συνέντευξή του στην RealNews ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού προσθέτοντας ότι παρατηρεί με λύπη του πως κινδυνεύουμε να παραδοθούμε στη χλεύη, όταν στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει «ό,τι θέλει», εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς στόχους. «Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να ελέγξει τους υπουργούς του, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στην Ουάσιγκτον. Η ζημιά που γίνεται στα εθνικά συμφέροντα, αλλά και στο κύρος της Πατρίδας, είναι ανεπανόρθωτη» λέει χαρακτηριστικά.
Επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας διευκρινίζει πως το κόμμα του υποστηρίζει την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που, πάνω από όλα, θα θωρακίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η ελληνική οικονομία είναι όμηρος της ανικανότητας και των ιδεοληψιών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιας κυβέρνησης που, όπως λέει, υπερφορολόγησε αγρίως τους πάντες, διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη, έβαλε λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα, εξόντωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες. "Όσο μένει στην καρέκλα της εξουσίας, η οικονομία θα σέρνεται. Ο κ. Τσίπρας που εμφανίστηκε σαν «το νέο και άφθαρτο», αποκαλύφθηκε ως το «χειρότερο παλιό». Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται πλέον" τονίζει.
Απαντώντας σε ερώτηση για το Προσφυγικό, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως το 2014 που ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητες στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, η κυβέρνηση έκανε εμφανώς κάτι διαφορετικό και αποτελεσματικό. «Φυλάξαμε τα θαλάσσια σύνορα, διαχωρίσαμε πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες, λειτουργήσαμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, εμπεδώσαμε το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά και στις πόλεις από παραβατικές συμπεριφορές, στηρίξαμε τον τουρισμό. Και όλα αυτά παρά την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας και τις μαζικές ροές μεταναστών. Αυτά θα πράξει και η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αναφέροντας συγκεκριμένες καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην διαχείριση των κονδυλίων ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει μάλιστα πως «σε καιρούς που ο Έλληνας ασφυκτιά, είναι υποχρέωση μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να εντοπίσουμε που διοχετεύτηκαν τα 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό».
Σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη γραμμή στη ΝΔ ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο κ. Σαμαράς είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και η Νέα Δημοκρατία, ενωμένη όσο ποτέ. «Προφανώς οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην προέδρους, ενοχλούν. Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διχάσει την παράταξή μας, θα πέσει στο κενό» λέει χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.