- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δανέλλης: Αν η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας, η Ελλάδα θα απομονωθεί διεθνώς
Τι είπε για το Ποτάμι
«Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ καταφέρει να ολοκληρώσει θετικά τις βαριές υποχρεώσεις συνταγματικής αναθεώρησης και στη συνέχεια εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας. Η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Υποστηρίζει ότι «η προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας» καθώς θα έφερνε σε δεινή θέση και τη Νέα Δημοκρατία, απειλώντας τη συνοχή της και εκτιμά ότι αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα, «το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς».
Για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η -έστω και καθυστερημένη- αφύπνιση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης να ανακόψουν την επέλαση του νεολαϊκισμού, του ανορθολογισμού, του ακροδεξιού αντιευρωπαϊσμού, που ευνοούνται από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυρίαρχης Δεξιάς και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων» και προσθέτει ότι οι αναμφισβήτητες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Αναφερόμενος στο Ποτάμι υπογραμμίζει ότι απαιτείται αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του και καθαρός λόγος. «Οφείλουμε μακριά από βολονταρισμούς, να ανιχνεύσουμε με ρεαλισμό τους λόγους που συντρέχουν ώστε το Ποτάμι εξελισσόμενο να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας» είπε.
Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση αρχικά με ελαφρότητα, αδυνατώντας να αξιολογήσει την έκταση του προβλήματος και συμπληρώνει ότι «η γραφειοκρατία, οι ανεπαρκείς χειρισμοί και η δέσμευση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στα κέντρα πρώτης υποδοχής οδήγησαν μοιραία στη ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα στη Μόρια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.