Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 448

(Μέλος του συλλόγου για τον αποκλεισμό των φουντουκιών (από τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στα bar)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 448
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48306-107125.jpg

Το πρόβλημα με τους βλαχοδήμαρχους είναι ότι γεμίζουν «βλαχοϋποσχέσεις», κολακεύουν τους «βλαχοψηφοφόρους» τους και τακτοποιούν μέσω βλαχοπαραθυρακίων (και εκτός ΑΣΕΠ) διάφορους «Μπαλασοπουλοειδείς» για να τους ψηφίζουν...
● Συνεπώς, όταν, αφού τους καταγγείλεις, κάνεις μετά ακριβώς όσα έκαναν και εκείνοι, στην πραγματικότητα δεν καταγγέλλεις τη «βλαχοδημαρχοσύνη» ως ιδέα. Απλώς καταγγέλλεις τη «βλαχοδημαρχοσύνη» των άλλων.
● Που είναι ακόμα πιο «βλαχοδημαρχιακό».
(Για την ακρίβεια είναι πιο βλαχοδημαρχιακό ακόμα και από το να αντιδράς σαν θιγμένη μαρκησία στο χαρακτηρισμό «βλαχοδήμαρχος»).
Διότι δείχνει ότι οι φιλοδοξίες σου, στην πραγματικότητα, δεν πάνε πέρα από το να γίνεις «βλαχοδήμαρχος» στη θέση του «βλαχοδήμαρχου».


Απορία: Αυτοί οι «επιτήδειοι» που ανέβασαν τη βενζίνη στα 2 ευρώ, λόγω Συρίας, είναι οι ίδιοι με τους «επιτήδειους» που υποτίθεται θα ξεμπρόστιαζε και θα στρίμωχνε η κυβέρνηση, με την άρση των πλειστηριασμών;


Kill Logic!

image
Ο πολιτικός αρχηγός που δεν επιτρέπει στην κοινή λογική και στη νοημοσύνη να του καταστρέψουν μια ωραία επετειακή τοποθέτηση. Ο Benny San είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να εκδικηθεί τον Άσαντ, τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που δεν τον αποθεώνουν και γενικά όποιον εμποδίζει το όνειρο της κεντροαριστεράς.


Και τώρα η ώρα της νοσταλγίας: Νοσταλγία για εκείνες τις υπέροχα τεμπέλικες ημέρες του Αυγούστου, που άκουγες ειδήσεις του τύπου «Γκάζια Σαμαρά σε υπουργούς: Τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου…»
● Μάλιστα κάποιοι από τους «τροβαδούρους-δημοσιογράφους» σε μια προσπάθεια να μεταδώσουν το ιερό δέος απέναντι στον Ηγέτη, φρόντιζαν να εμπλουτίσουν την αφήγηση με «χέρια που χτυπάνε στο τραπέζι» και διαταγές «δεν θα πάει κανείς διακοπές»!
● Στην πραγματικότητα πρόκειται για γνωστή τεχνική της κωμωδίας. «Χτίζονται» δηλαδή οι προϋποθέσεις, ώστε να μεγιστοποιηθεί στη συνέχεια ο κωμικός αντίκτυπος της προχθεσινής είδησης, με τίτλο: «Εκτός χρονοδιαγραμμάτων η κυβέρνηση».
● Και στη συνέχεια να κορυφωθεί με την ατάκα-punchline: «Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από όλους τους υπουργούς να τρέξουν». Πάλι.
Αξίωμα: Οι πολιτικοί συντάκτες συνεχίζουν να θεωρούν είδηση ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι συντάκτες των κοσμικών συνεχίζουν να θεωρούν είδηση ό,τι αφορά τη Βουγιουκλάκη.


Κι άλλη κλασική σκηνή φαρσοκωμωδίας: Με τον τύπο που κάθεται πίσω από τους δύο δυνατούς φίλους του και κάνει προκλητικές χειρονομίες για τσαμπουκά σε κάποιον απέναντι...
● Και ξαφνικά οι δύο φίλοι που τον κάλυπταν, φεύγουν.
● Και εκείνος, που δεν το έχει καταλάβει, συνεχίζει να πουλάει τσαμπουκά μέχρι να παγώσει ξαφνικά.
● Έχει βγει και σε ανέκδοτο με το λαγό και την αρκούδα...
● Και προσφάτως επανακυκλοφόρησε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο ρόλο του γκαφατζή πολεμόχαρου κλαρινοτσαμπουκά...


Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκλύει χρυσάφι (πρώτο χτύπημα). Η ανθρωπότητα κατάγεται από τον Άρη (δεύτερο χτύπημα). Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (τρίτο χτύπημα και τελειωτικό).
● Και τώρα, ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του μεγάλου πρωτοπόρου, του Δημοσθένη Λιακόπουλου, που χωρίς να το ξέρει επηρέασε τη διαδικτυακή δημοσιογραφία της εποχής μας.


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Να πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι ακινήτων ένα φόρο σύμφωνα με την αξία του ακινήτου. Κι όποιος δεν έχει να τον πληρώσει, να το πουλήσει!»
Μετάφραση
Αποφασίσαμε ότι εμείς, η κυβέρνηση, είμαστε οι ιδιοκτήτες του εδάφους της χώρας. Συνεπώς, όσοι θέλουν ιδιοκτησία πρέπει να πληρώνουν ένα είδος ενοικίου για να έχουν το δικαίωμα να φιλοξενούνται εντός της. Όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος για τη φιλοξενία που τους παρέχει (πέρα από όλα τα άλλα τέλη), δεν είναι άξιοι να διατηρήσουν τα σπίτια τους και καλά θα κάνουν να τα δώσουν κοψοχρονιά σε κάποιους που έχουν χρήματα. Η ιδιοκτησία δεν είναι για φτωχομπινέδες. Και μια που το έφερε η κουβέντα, εμείς θα βάζουμε όσο ψηλούς φόρους θέλουμε, γιατί δεν έχουμε μάθει να μαζεύουμε χρήματα αλλιώς.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας
Αφού η χρησιμότητα της «Έξυπνης Σήτας» είναι να προστατεύει τους «μέσα» από τα κουνούπια που βρίσκονται «έξω», τότε γιατί στη διαφήμιση όλοι κρατάνε καφέδες και πιάτα και βγαίνουν προς τα έξω, για να δείξουν ότι μπορούν να περάσουν χωρίς χέρια; Πάλι στα κουνούπια δεν θα κάτσουν;


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Αθλητικογράφος που παρακολουθεί τους αγώνες της ΑΕΚ εκτός έδρας


Θα έπρεπε  να υπάρχει μια λέξη για...
«Ταυτοτραπεζοκίνηση» Η στιγμή κατά την οποία σε πλήρη συντονισμό όλοι αδειάζουν το τραπέζι από αλατιέρες, κλειδιά, τηλέφωνα και τασάκι, προκειμένου να  διευκολύνουν το σερβιτόρο να απλώσει το τραπεζομάντιλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ