Πολιτικη & Οικονομια

​ Νέες αιχμές Τζανακόπουλου για Στουρνάρα

«Όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλά και πολιτικολογεί και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
© eurokinissi

 

Νέες αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 

"Το πρόβλημα είναι το εξής, όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλά και πολιτικολογεί, ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά, και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει ο κ. Στουρνάρας να εξηγήσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιλύσει" ανέφερε, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "real". 

Στην ίδια συνέντευξη είπε, μεταξύ άλλων:

* Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να αυξήσει κατά περίπου 1,5% το έλλειμμα στον προϋπολογισμό για το 2019, αυτό έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, και νομίζω ήδη από το καλοκαίρι είχε υπάρξει μια σχετική ανατάραξη στις αγορές ομολόγων γιατί υπήρχε ανασφάλεια και αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε ότι αφορά την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια το λιγότερο, δεν έχει την ανάγκη και τη βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος, ούτως ή άλλως το ελληνικό ομόλογο κινούνται σε απολύτως βιώσιμα επίπεδα.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Από εκεί και πέρα το ζήτημα του τρόπου που εξελίσσεται η διαφωνία της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετίζεται με ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής στο σύνολο της ΕΕ. Πολλές φορές έχουμε πει ότι χρειάζεται δημοσιονομική σταθερότητα αλλά θα πρέπει και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να κατανοήσουν ότι η υπερβολική λιτότητα, οι υπερβολικές απαιτήσεις έχουν αποτελέσματα που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη". 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ