- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέγκλινγκ: Προβληματική η ανάπτυξη της Ιταλίας τα τελευταία 20 χρόνια
Ανήσυχος για την αντίδραση των αγορών ιδίως έναντι του τραπεζικού τομέα
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζει ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει παρέλθει και ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι θετικές.
«Ακόμη και η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο. Επομένως έχουμε πέντε χώρες οι οποίες κατά τη διάρκεια της κρίσης δέχτηκαν τη στήριξή μας αλλά τώρα τα πηγαίνουν καλά έχοντας εφαρμόσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογραμμίζοντας τον πολύ θετικό ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι λογικό να υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, ενώ παραμένουν κίνδυνοι ιδίως από την παγκόσμια αντιπαράθεση για το εμπόριο κυρίως μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.
Αναφερόμενος στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι η χώρα είναι προβληματική αναφορικά με την ανάπτυξή της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεν πρόκειται για προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ευρώ αλλά με την ίδια την ιταλική οικονομία και είναι μακροχρόνια, τόνισε ο επικεφαλής του ESM και πρόσθεσε ότι οφείλονται κυρίως στην έλλειψη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. «Ωστόσο, η Ιταλία δεν έχασε ποτέ την πρόσβασή της στις αγορές ακόμη και στην αιχμή της κρίσης το 2011, όταν οι άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα. Διαθέτει ισχυρά στοιχεία στην οικονομία της. Έχουν ήδη προσπαθήσει να προσαρμοστούν, εντούτοις θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τους στόχους της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Εμφανίστηκε ωστόσο, ανήσυχος για την αντίδραση των αγορών ιδίως έναντι του τραπεζικού τομέα. Τόνισε βεβαίως ότι θα αναμένουν την οριστική κατάθεση του ιταλικού προϋπολογισμού προκειμένου να εκτιμήσουν τη συνολική εικόνα και στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.