Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ για προσφυγικό: Να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια

«Για να μάθει ο λαός την αλήθεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nd23.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη διαχείριση των κονδυλίων στο προσφυγικό εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Καραγκούνης, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου «να μάθει ο λαός την αλήθεια» για το πού πήγε η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις γίνονται στον απόηχο της κόντρας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα με τον Ανδρέα Ηλιόπουλο, μετά τις καταγγελίες του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Μ. Βαρβιτσιώτης: Κουβέντα για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικης πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε πως «για πολλοστή φορά, έχουμε μια κυβέρνηση που δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά απαντά με δίωξη των καταγγελλόντων».

«Συνεχίζει να μη δίνει κανένα στοιχείο για το πού έχουν πάει τα 1,6 δισ. ευρώ του προσφυγικού. Εξακολουθεί να μην εξηγεί τι φταίει και χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε hot spots ντροπής και προσβολής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα συνεχίσει τον έλεγχο των καταγγελιών, υπογραμμίζοντας πως «ήρθε η ώρα να χυθεί φως στις σκιές της κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού».

Κώστας Καραγκούνης: Να μάθει ο λαός την αλήθεια

Από τη μεριά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, τόνισε πως «μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα».

«Πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Η Δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαταχθεί άμεσα  εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια» συμπλήρωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ