Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση Καμίνη σε Θάνου: Τους ευνοούμενούς μας, τους διορίζουμε συμβούλους παρά τω πρωθυπουργώ

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είναι μόνοι απέναντι σε όσους απειλούν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
untitled-3.jpg
©facebook.com/GiorgosKaminis

Δριμεία κριτική στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην εκδήλωση των Ενώσεων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

«Φαίνεται πως τους ευνοούμενούς μας στην ηγεσία ενός δικαστηρίου μπορούμε στη συνέχεια να τους διορίζουμε και συμβούλους παρά τω πρωθυπουργώ, προκειμένου να μην αιωρείται καμία αμφιβολία ότι ο μηχανισμός ποδηγέτησης των δικαστών παραμένει παρών και άγρυπνος» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Όσο το Σύνταγμα εξακολουθεί να προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που επιλέγουν την ηγεσία της δικαιοσύνης, πρέπει να ισχύουν αυστηρά κριτήρια αξιοσύνης, κύρους και επιστημονικής επάρκειας».

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είναι μόνοι απέναντι σε όσους απειλούν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα που, έχοντας διδαχτεί από τα πικρά μαθήματα του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, είναι αποφασισμένες να δώσουν σκληρή μάχη» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ