- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο 19,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα, από 19,3% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Toν Αύγουστο (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% σε σχέση, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως.
Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 16,657 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,22 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (19,1% τον Ιούνιο) και στην Ισπανία (15,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,5%), στη Γερμανία και στην Πολωνία(3,4%).
Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, από 21,3% τον Ιούνιο του 2017 σε 19,1% τον Ιούνιο του 2018. Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στους 909 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,3% και στις γυναίκες στο 23,8%.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 39,1%, έναντι 39,3% το Μάιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,1%), στην Ισπανία (33,6%) και στην Ιταλία (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,2%), στην Τσεχία (6,3%) και στην Ολλανδία (7,7%). Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,6% και στην ΕΕ στο 14,8%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα συγγενών των θυμάτων κατά του δημάρχου
Δυστυχώς, ακόμη μια κυβέρνηση ακολούθησε τις προηγούμενες στο ίδιο, θελκτικό για αυτήν αλλά κακό για τη χώρα μοτίβο διακυβέρνησης
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας
«Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη δύναμη της εκπαίδευσης και τον ρόλο της Πολιτείας
Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Κρήτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η ελληνική γλώσσα
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.