Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσίπρας μιλάει για κρεατοελιές στον ΟΗΕ

Το πιο πιθανό είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλάει μια κωδικοποιημένη γλώσσα με την οποία απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4562488.jpg
© EUROKINISSI / ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ANDREA BONETTI

Μέχρι σήμερα δυσκολευόμουν να καταλάβω γιατί ο Αλέκσης επιμένει να μιλάει αγγλικά τη στιγμή που είναι φανερό ότι στις ξένες γλώσσες είναι ακόμα χειρότερος απ’ ό,τι στα οικονομικά. Πίστευα ότι η επιμονή του είναι συνέπεια του αρχοντοχωριατισμού του και ότι ως μια σύγχρονη μαντάμ Σουσού δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί το γελοίο του ακροάματος.

Μάλλον έκανα λάθος.

Το πιο πιθανό είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλάει μια κωδικοποιημένη γλώσσα με την οποία απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς. Σ’ αυτούς που μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει η αναφορά στις «υπαρξιακές προκλήσεις της κρεατοελιάς» ή τι σημαίνει ο κωδικός «οι κατσίκες του Μαντέλα». 

Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέκση που θα δείτε στο βίντεο πιο κάτω, μοιάζουν με παραλήρημα ανθρώπου που έχει κάνει χρήση LSD. Φράσεις χωρίς κανένα νόημα (ή με νόημα τόσο παλαβό που θα θέλατε να μην έχουν κανένα) διαδέχονται η μία την άλλη και η πρώτη σας αντίδραση θα είναι να ντραπείτε για λογαριασμό ενός ανθρώπου που ξεφτιλίζεται έτσι παγκοσμίως.

Μη βιαστείτε να το κάνετε. Καθώς παρακολουθείτε το βίντεο, σκεφτείτε ότι δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λέει τετοιες αρλούμπες και αφεθείτε στη μαγεία των κρυπτογραφημένων φράσεων που  –ποιoς ξέρει;– μπορεί να περιέχουν το κλειδί για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις σε πλανητικό επίπεδο. Και μπράβο τους.

Ο Τσίπρας μιλάει για κρεατοελιές στον ΟΗΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.