Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Γαβρόγλου: 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία

Εξαγγελίες από τον υπουργό Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gabroglou.jpg
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνολικά την επόμενη τριετία θα πραγματοποιηθούν 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντησή του με τα ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου δεν διευκρίνισε ούτε τον τρόπο ούτε τη διαδικασία με την οποία θα αποφασιστεί η κατανομή των διορισμών ανά ειδικότητα ή ανά βαθμίδα.

Παράλληλα, αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν θα υπάρξει ενιαία προκήρυξη για το σύνολο των διορισμών την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

- 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,

- 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021

- 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

«Με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών. Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο.

» Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της ώρας έναρξης των σχολείων μία ώρα αργότερα από ό,τι ισχύει σήμερα. Για την όποια αλλαγή θα συσταθεί επιτροπή διαλόγου, ανέφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ