Πολιτικη & Οικονομια

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Eldorado Gold για τις Σκουριές

Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eld.jpg
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποζημίωση ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ ζητά από το ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με την μητρική της Ελληνικός Χρυσός, Eldorado Gold, το αίτημα αποζημίωσης σχετίζεται με τις ζημιές που υπέστη η εταιρία από καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές. Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη, ενώ διευκρινίζεται ότι η αίτηση είναι εξωδικαστική και δεν θέτει σε κίνηση νομικές διαδικασίες.

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε:

«Το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια καλή τη πίστει να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό δημόσιο καθώς σχετίζεται με κόστη που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών στα μεταλλεία.

Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με την θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας».

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Για το Ελληνικό Δημόσιο η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι μία ενιαία επένδυση

Με αφορμή το αίτημα για αποζημίωση που κατέθεσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση και «ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων».

Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, τονίζει το ΥΠΕΝ, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ