Πολιτικη & Οικονομια

Ο βουλευτής με την Porsche της Ένωσης Κεντρώων δεν ήθελε να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ (video)

«Δεν σεβάστηκαν τον θεσμικό μου ρόλο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kavadellas.jpg
© EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, απέστειλε ο βουλευτής ν. Αττικής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καβαδέλλας, καθώς, όπως αναφέρει, του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο κατά την είσοδό του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το voria.gr, η υπεύθυνη «εξεδίωξε» τον βουλευτή, λέγοντας του να περάσει από τα ταμεία να βγάλει εισιτήριο «σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ''τζαμπατζήδων''».

Ο κ. Καβαδέλλας ενημερώνει μάλιστα πως έστειλε επιστολή και στη διοίκηση της ΔΕΘ, προκειμένου να μην του αποστείλουν ξανά πρόσκληση, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Βούτση αναφέρει πως «δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία» και πως για τον ίδιο «θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο».

Σημειώνεται, ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου που θεώρησε προσβλητικό να πληρώσει ο βουλευτής, είναι 7 ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής αναρωτήθηκε τον λόγο που θα έπρεπε ο ίδιος να πληρώσει, «γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι πληρώνετε;», για να πάρει την απάντηση πως οι μη διαπιστευμένοι πληρώνουν κανονικά το εισιτήριο.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το πρόβλημα του δεν ήταν τα 7 ευρώ, αλλά ότι δεν σεβάστηκαν τον θεσμικό του ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει γίνει γνωστός ως ο βουλευτής με την Porsche που πάρκαρε το πολυτελές αυτοκίνητό του δίπλα από τα υπηρεσιακά οχήματα, λέγοντας το 2015 πως «είναι ένα παλιό μοντέλο. Είναι Boxster και το έχω βάλει προς πώληση αντί 5.900 ευρώ. Είναι στη Χρυσή Ευκαιρία πρώτο-πρώτο και ελπίζω να πωληθεί. Δύο τηλέφωνα με έχουν πάρει όλα και όλα. Αυτό το αυτοκίνητο το πήρα γιατί μου χρωστούσε κάποιος 3.500 ευρώ και το υπολογίσαμε για 7.000 ευρώ. Δηλαδή, για να μην χάσω τα χρήματα αυτά ανέλαβα εγώ να το πάρω και να κάνω την πώληση». 

Newsbeast.gr - Τι λέει ο βουλευτής με την porsche

Επίσης, είχε απασχολήσει την επικαιρότητα και όταν ευρισκόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016, ζήτησε να παρέμβει σε συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων. Φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε και ανέβηκε στο βήμα της βουλής μιλώντας στο κινητό του. Μάλιστα παρά τις συστάσεις του προέδρου να το κλείσει και να μιλήσει στους συναδέλφους του, εκείνος σαστισμένος παρέμεινε για λίγο με το κινητό στο χέρι προτού τελικά το κλείσει προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους υπόλοιπους βουλευτές. 

Βουλή: Μιλώντας στο κινητό του ανέβηκε στο βήμα ο Δ. Καβαδέλλας

Τέλος, σημειώνεται ότι από το 2010 τον έψαχναν να του επιδώσουν αμετάκλητη δικαστική απόφαση να καταβάλει χρηματική αποζημίωση και τελικά τον εντόπισαν το 2017 στη Βουλή μετά την εκλογή του ως βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι αν και η απόφαση είναι αμετάκλητη και θα έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα, παραμένει ανεκτέλεστη αφού ο Δ. Καβαδέλλας δεν πληρώνει, ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε κατάσχεση του μισθού του, καθώς, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, η βουλευτική αποζημίωση δεν κατάσχεται. Έτσι, αν και έχει λάβει μόνο ως βουλευτική αποζημίωση περισσότερα από 300.000 ευρώ, δεν καταβάλλει ούτε λεπτό από το πρόστιμο των 22.000 ευρώ που του επέβαλε το δικαστήριο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ