- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Ερώτηση 23 βουλευτών για την υπόθεση καταδίκης του επικεφαλής της ΔΕΗ
Ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΗ καταδικάστηκε για «παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση»
Εξηγήσεις για τη διατήρηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, στη θέση του, ζητούν, με ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 23 βουλευτές της ΝΔ.
Όπως ειδικότερα αναφέρουν, «σοβαρό ζήτημα προκύπτει για την Κυβέρνηση από την πρωτόδικη καταδίκη του διορισμένου απ' αυτή Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ», καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας, το εν λόγω ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ, τον Μάρτιο του 2017, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έτος για «παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση» και οι κατηγορίες βάρυναν τον σημερινό Πρόεδρο της ΔΕΗ από την εποχή που ήταν προϊστάμενος της διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του ΔΕΔΔΗΕ, και αφορούσαν τη συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων υπαλλήλου του.
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι «οι καταγγελίες αφορούσαν εκβιασμούς με ανταλλάγματα μεγάλων χρηματικών ποσών για την έγκριση ηλεκτροδότησης αγροτικών εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη υπάλληλος τελικά καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τότε ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΗ έκανε προσπάθεια να αποσιωπήσει τις καταγγελίες και επιχείρησε να κλείσει η υπόθεση με μια πειθαρχική έρευνα. Τελικά η έρευνα έγινε από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και έτσι παραπέμφθηκαν σε δίκη».
«Παρά το γεγονός ότι η προσφυγή του εν λόγω στελέχους της ΔΕΗ εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό με άγνωστο αποτέλεσμα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέλεξε να τον εμπιστευτεί για δεύτερη θητεία αδιαφορώντας για τις σοβαρότατες κατηγορίες που εκκρεμούν», παρατηρούν οι βουλευτές της ΝΔ.
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν αν η υπόθεση ήταν γνωστή όταν ανανεώθηκε η θητεία του Προέδρου της ΔΕΗ, αν ο υπουργός και η κυβέρνηση συναινούν με τέτοιες έκνομες συμπεριφορές, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη επιβαρυμένη οικονομικά ΔΕΗ και ακόμα αν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, θα εξακολουθήσει να χαίρει της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης ύστερα και από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.