Πολιτικη & Οικονομια

Ευάγγελος Αντώναρος: Ο tweet εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τιτιβίσματα του πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή και οι πιπεράτες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2301913.jpg
©EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο τον γνωρίσαμε ευρέως ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, με την μόνιμη επωδό «ουδέν σχόλιον» ή «ο επόμενος» αντί απαντήσεων στις δύσκολες ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποσύρθηκε από τα κοινά, επιλέγοντας την επίμονη σιωπή, ο κ. Αντώναρος ξόδεψε μεγάλο μέρος του χρόνου του στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Καραμανλή, στην οδό Πλουτάρχου. Αυτό του έδωσε το άτυπο «χρίσμα» να εκφράζει απόψεις-χρησμούς επί παντός του επιστητού, ως «κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού».

Αυτός ήταν ο κ. Αντώναρος που γνωρίζαμε. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν άρχισε να ασκεί σφοδρή κριτική στην ηγεσία της ΝΔ, εξυμνώντας παράλληλα αρετές του νυν πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Μάλιστα τα τιτιβίσματα του τύπου «είμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι» προοιωνίζονταν τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα κάπου στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Μόλις προχτές όμως αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο το νέο άτυπο «χρίσμα» του, στον ταλαίπωρο πολιτικό στίβο.  Με tweet, κοινοποίησε δημοσίευμα της ιστοσελίδας piperata.gr που αφορούσε την εκδίκαση υπόθεσης για τα χρέη της ΝΔ. «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Έσκασε «βόμβα» στη ΝΔ: Η τράπεζα Πειραιώς κατάσχει ΑΜΕΣΑ όλους τους γαλάζιους λογαριασμούς» είναι το σχόλιο που υιοθετεί στο tweet o κ. Αντώναρος, ο οποίος προφανώς γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Δεν πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια... πιπεράτη ανακοίνωση για το θέμα. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής του παλαιού πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό σύστημα». Δείτε εδώ. Τι έχει να πει ο κ. Αντώναρος, που υπηρέτησε με θέρμη ένα κόμμα «του παλαιού πολιτικού συστήματος» και μάλιστα σε μια περίοδο που τα χρέη της ΝΔ διογκώνονταν; Εκτός και αν υπάρχει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» στου  Μαξίμου...

Ας μην πει κάποιος ότι όλα αυτά είναι απλώς αλυσίδα συμπτώσεων... Ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή επιδίδεται με επιτυχία σε ένα είδος tweet-εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει βρει πλέον «στασίδι» στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ΕΡΤ- όπου μάλιστα εσχάτως δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν θα προχωρήσει στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης. Χαράς ευαγγέλια για την Κουμουνδούρου που μπορεί να εγγράψει ένα ακόμα όνομα στη λίστα υποψηφίων α λα Παπακώστα προς υπουργοποίηση -αν  και χρόνος για έναν ακόμη ανασχηματισμό δεν φαίνεται να υπάρχει. Αλλά εκλογές έρχονται, όλο και κάπου θα φανεί χρήσιμη η συμβολή του πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή -ο οποίος και στην περίπτωση αυτή έχει χάσει τη λαλιά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ