Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση (εικόνες, video)

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras23423-ros.jpg
©EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Γουίλμπουρ Ρος και έδωσε έμφαση στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ (σ.σ. τιμώμενη χώρα). Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο κρατών και αποτελεί μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιρειών στον τομέα των επενδύσεων.

tsipras23423432.jpg

Από τη μεριά του ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του επειδή -όπως είπε- η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται. Ο Γουίλμπουρ Ρος χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό το μομέντουμ για την Ελλάδα.

ros234234.jpg

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο και κράτησε μία ώρα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό.

Επιπλέον, δόθηκε έμφαση:

  • Στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, καθώς και ως εμπορικού, διαμετακομιστικού και ενεργειακού κόμβου στην περιοχή.
  • Στις δυνατότητες συνεργασίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, σε διάφορους τομείς, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αναφορά και στην ανάγκη να στηριχτούν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups).

Επί τάπητος οι επενδύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις επενδύσεις.

tspras234.jpg
©EUROKINISSI/MOTION TEAM/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η συνάντησή του με τον κ. Ρος μετέφερε ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα αλλά μάλλον δεν το διάβασε

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του πρωθυπουργού και της ΝΔ δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα όσο τη συνολική αδιαφορία της κυβέρνησης –και άρα και του Μεγάρου Μαξίμου– για την καθημερινότητά τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.