Πολιτικη & Οικονομια

Είσαι οροθετικός;

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 279
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4739-11616.jpg

Κορίτσια που είναι αγόρια Η 20ή Νοεμβρίου είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για τις γυναίκες και άνδρες τρανς που έχουν υπάρξει θύματα ρατσισμού, βίαιων επιθέσεων και εγκλημάτων κατά της ζωής τους.

Κορίτσια που είναι αγόρια Η 20ή Νοεμβρίου είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για τις γυναίκες και άνδρες τρανς που έχουν υπάρξει θύματα ρατσισμού, βίαιων επιθέσεων και εγκλημάτων κατά της ζωής τους. Στους τρανς άντρες και γυναίκες οφείλουμε την εξέγερση του Stonewall το 1968, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη μαχητικότητα του γκέι απελευθερωτικού κινήματος. Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου λοιπόν θα γίνει πορεία συμπαράστασης, τιμής και μνήμης, η οποία θα ξεκινήσει στις 18.30 από τα Προπύλαια και θα πραγματοποιηθεί βρέξει χιονίσει! Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε γιατί κάποιος θέλει να αλλάξει το φύλο του, μπορεί να μας τρομάζει και μόνο η ιδέα, όπως πολλοί άλλοι δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί ένας άντρας να ερωτευτεί έναν άλλον άντρα, αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο αυτή είναι η φυσιολογική πραγματικότητά τους. Οι τρανς γυναίκες και άντρες εισπράττουν βία και ρατσισμό ακόμα και από την ίδια την ομοφυλοφιλική κοινότητα, κυρίως λόγω άγνοιας και φόβου. Ακόμη και σήμερα, στην εποχή της πολιτικής ορθότητας, θεωρείται εντάξει να χλευάζεις τους τρανς. Είναι και στο χέρι μας να αλλάξει αυτό. Διαβάστε για το «Ταξίδι του φύλου» στο τεύχος 24 του 10%, για τα «Κορίτσια που είναι αγόρια», τα XX boys, στο τεύχος 21, και γιατί μας μπερδεύει το θέμα των τρανς στο ίδιο τεύχος. Αν καταλάβουμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει καμία σχέση με το φύλο (το κοινωνικό ή το βιολογικό), η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο απλή.

Οι γκέι δικάζονται Την άλλη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου εκδικάζεται η αγωγή που άσκησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατά του 10% και του Λύο Καλοβυρνά μετά από στηλίτευση των κηρυγμάτων μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων που εξαπέλυσε ο μητροπολίτης πέρυσι. Η αγωγή θα εκδικαστεί νωρίς το πρωί (γύρω στις 9) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 4.

Είσαι οροθετικός;  Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το περιοδικό 10% και η Σύνθεση Ενημέρωση για το HIV/AIDS οργανώνουν ανοιχτή συνάντηση για τον HIV, το σεξ και την υγεία. Η συνάντηση είναι ανώνυμη και δωρεάν και απευθύνεται σε οροθετικούς. Θα συζητηθούν θέματα όπως: Πόσο επικίνδυνο είναι το σπέρμα μου; Μπορώ να κάνω σεξ ελεύθερα; Είναι καλύτερο να κάνω σχέση με οροθετικό; Πώς να προφυλάξω το σύντροφό μου; Τι να κάνω για τη λιποδυστροφία; Κινδυνεύω από καρδιά; Ξενοδοχείο Caravel (αίθουσα Πέλλα), στις 20.00.

Facebook Party Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου το Mybar κάνει Facebook Party. Επιτέλους μια ευκαιρία να γνωρίσετε διά ζώσης τους φίλους απ’ το facebook!

Για πάντα νέοι Στην Αθήνα υπάρχει ένα μπαρ που καλύπτει τα γούστα των daddy lovers και απευθύνεται γενικότερα στους γκέι άντρες μιας κάποιας ηλικίας. Ονομάζεται Πολύχρωμο και βρίσκεται Λεμπέση 12, Μακρυγιάννη, από την απέναντι μεριά της Συγγρού σε σχέση με το Λάμδα. Στις 25 Νοεμβρίου κάνει πάρτι Για πάντα νέοι, από τις 22.30, με μουσική 60s, 70s, 80s και ντραγκ σόου, φυσικά όχι μόνο για τους daddies.

Υδρόβιες αρκούδες Οι αρκούδες ξέρουν καλό κολύμπι! Διήμερο πάρτι Bears in the water: Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Alexander Sauna, 21.00-00.00 και Τετάρτη 18 στο Fou Club. 22.30-00.30, με πολλά σόου και δώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ