Πολιτικη & Οικονομια

Ξυδάκης: Ο Καραμανλής δεν είναι διεφθαρμένος- Τα έβαλε με ένα σύστημα διαπλοκής

Ερωτηθείς γιατί δεν γίνεται συζήτηση για την περίοδο Κώστα Καραμανλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xidakis1.jpg

Ατάκα που θα συζητηθεί έκανε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και στην εκπομπή «η στάση των δύο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ειδικότερα, ερωτηθείς γιατί δεν γίνεται συζήτηση για την περίοδο Κώστα Καραμανλή και αν κατατάσσεται σε αυτό που λέγεται «παλαιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» ο Νίκος Ξυδάκης είπε:

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι διεφθαρμένος. Ότι στις θητείες του υπήρξε ολιγωρία και αβελτηρία και στα δημοσιονομικά και σε άλλες ζητήματα είναι πολιτική κριτική που κάνω, αλλά δεν έχω καμία ένδειξη για διαφθορά. Θα έλεγα μάλλον ότι ο Καραμανλής τα έβαλε με ένα σύστημα διαπλοκής. Δεν ξέρω αν νίκησε. Αλλά ποτέ κανείς από τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν τον αποκάλεσε διεφθαρμένο. Οι μόνοι που τον καθύβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν τα ακροδεξιά υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας. Και αυτόν έβριζαν και όλη την ηγεσία της ΝΔ, την πιο κεντροδεξιά. Και αυτό κράτησε από το 2000 για πάνω από μια δεκαετία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ