Πολιτικη & Οικονομια

Κυρανάκης: Ο Κοντονής αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του

Δήλωση του ο αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kiranakis.jpg
© eurokinissi

Απάντηση στα όσα είπε για εκείνον ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο») δίνει με δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωσταντίνος Κυρανάκης.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο άνθρωπος που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του, προσποιείται ότι θίχτηκε από τις δηλώσεις μου», σημειώνει ο κ. Κυρανάκης και του θυμίζει τα εξής:

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 23/7/2017: «Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός».

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, 10/12/2017: «Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση του κ. Κοντονή στο έργο της Δικαιοσύνης».

Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 23/2/2018: «Η παρέμβαση της κ. Βασιλικής Θάνου στην υπόθεση Novartis είναι θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη».

Σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη, η λίστα παρεμβάσεων της σημερινής κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης είναι μεγάλη και κατηγορεί τον κ. Κοντονή για θράσος.

«Είναι συνεργός σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει κατά συρροή το Σύνταγμα, απειλεί ευθέως Δικαστές, και έφτασε σε σημείο να εκβιάσει αναίσχυντα τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην προσπάθειά της να επιβάλλει καθεστωτικό έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τώρα αλλάζει ξανά τη διαδικασία προαγωγών των εισαγγελέων με βάση το κομματικό του συμφέρον. Ούτε ο ανασχηματισμός δεν σας ξεπλένει, κ. Κοντονή» καταλήγει ο κ. Κυρανάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ