- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μ. Σπυράκη: Οι εκλογές είναι το κλειδί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο
«Πρέπει να σταθούμε μόνοι μας, στα πόδια μας, δίχως παροχολογίες, λαϊκισμό και κινήσεις που θυμίζουν το αμαρτωλό παρελθόν»
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να υπονομεύσει και άλλο την πορεία της χώρας, αντίθετα θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και μετά να συζητήσει με τους πιστωτές τη δυνατότητα να μειωθούν σταδιακά οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.
Μιλώντας στον Realfm 97,8, πρόσθεσε: «Πρέπει να σταθούμε μόνοι μας, στα πόδια μας, αντιμέτωποι με τον καθρέφτη. Αυτός ο καθρέφτης δεν επιτρέπει παροχολογίες, λαϊκισμό και κινήσεις που θυμίζουν το αμαρτωλό παρελθόν. Αυτός ο καθρέφτης επιβάλλει μία καινούργια αρχή, μία νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει δικό της πρόγραμμα για να αλλάξει τα πράγματα στην εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση, το επενδυτικό περιβάλλον, τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές».
«Ο κίνδυνος της παροχολογίας είναι πολύ μεγάλος. Μία κυβέρνηση που δεν κατόρθωσε να λύσει βασικά διαθρωτικά προβλήματα την περίοδο που υπερφορολογούσε και υπερφορολογεί τους Έλληνες, επιστρέφει τώρα να μιμηθεί ένα πρόγραμμα που έρχεται από τη ΝΔ, χωρίς παράλληλα να έχει την κατεύθυνση του να ανοίξει τις αγορές και να μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις» σημείωσε επίσης.
«Δεν είναι ασάφεια οι εκλογές, οι εκλογές είναι το κλειδί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης μία ακραία διχαστική ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα που δείχνει ότι θα επικρατήσει μέχρι τις εκλογές ένα μπαράζ λαϊκισμού και θα διαχέεται όλος ο δημόσιος διάλογος από μία πρωτοφανή επιθετικότητα» εξήγησε.
Και κατέληξε, επισημαίνοντας: «Θα πάμε στις εκλογές απευθυνόμενοι στους πολίτες που ξέρουν, καταλαβαίνουν, πληγώθηκαν και πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά αυτό που συμβαίνει. Δεν θα μπούμε σε ένα μπαράζ παροχών. Είμαστε η πολιτική δύναμη εκείνη που επενδύει πια στη λύση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία καινούργιων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.