- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πιτσιλής: Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Airbnb
Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ
Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις προανήγγειλε με σημερινές δηλώσεις του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Αντένα κάλεσε τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους ενώ, όπως είπε, από την πλευρά της η ΑΑΔΕ θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους στις τουριστικές περιοχές για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής
Μεταξύ άλλων ο Γ. Πιτσιλής ανέφερε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου airbnb πως «η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα ανοίξει πολύ σύντομα. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτός απροόπτου θα έχει ανοίξει». Για την καμπάνια "apodixi please" είπε πως «συμμόρφωση δεν φέρνει μόνο ο φορολογικός έλεγχος. Συμμόρφωση φέρνει και η επικοινωνία. Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ξένους επισκέπτες της χώρας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αγγίζουν τα 30 εκατ. Θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τα δικαιώματά τους, δηλαδή την χρήση του πλαστικού χρήματος και την έκδοση αποδείξεων η οποία μας βοηθά και εμάς στην συλλογή των εσόδων και βοηθά την χώρα να εισπράξει τους φόρους που είναι ήδη ενσωματωμένοι στην τιμή των προϊόντων που καταναλώνουν» ενώ για τους ελέγχους στα νησιά σημείωσε ότι «η ΑΑΔΕ πάει σε όλα τα νησιά. Φέτος όπως και πέρσι και πρόπερσι, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τους ελέγχους στις τουριστικές περιοχές με βάση την κίνηση την τουριστική. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πάνω από 55.000 έλεγχοι».
Και, τέλος, για την παραβατικότητα τόνισε ότι «έχουμε δύο διαφορετικές υπηρεσίες οι οποίες προβαίνουν σε ελέγχους. Η μία ομάδα είναι η ομάδα των Δ.Ο.Υ. και η άλλη είναι η υπηρεσία ειδικών ελέγχων. Η υπηρεσία ειδικών ελέγχων καταγράφει την παραβατικότητα έως και 60%, ενώ η ΔΟΥ καταγράφει πάνω από 20%».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.