- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζουράρις: Απαράδεκτο που απέδωσαν τιμές στους δύο στρατιωτικούς
Αναφερόμενος στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη έκανε λόγο για «αβλεψία» και «απροσεξία»
Την αντίθεσή του με την υπερβολική, όπως την χαρακτήρισε, τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις.
Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε «απαράδεκτη όλη αυτή την υπερβολή», και αναφερόμενος στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη έκανε λόγο για «αβλεψία» και «απροσεξία».
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός (Αμυνας), δύο υφυπουργοί (Εξωτερικών), ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.
Δηλαδή, αυτή η “βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δύο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;
Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;... Εμεινε καμία τιμή;
Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».
Οσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, τόνισε: «Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.