Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Σαντορινιός: Τι ανέφερε για το θέμα με τα ΑΤΜ σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς

Προανήγγειλε οργανωμένη ενίσχυση των υποδομών εν μέσω συνεχιζόμενης τουριστικής αύξησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tilos2342.gif
©EUROKINISSI

«H φετινή χρονιά έχει αρκετά καλά στοιχεία, όχι μόνο ως προς την αύξηση συνολικά του τουριστικού προϊόντος που εκτιμάται στο 10%-14%, αλλά το σημαντικότερο στη διάχυσή του μέσα στο έτος», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προσθέτοντας ότι «αυτό επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά αλλά και με τη διαφήμιση διαφορετικών, εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα νησιά».

«Έχουμε νησιά όπου οι καλύτεροι πελάτες εμφανίζονται Απρίλιο και Σεπτέμβριο, καθώς έχουν διαφημιστεί ως περιπατητικοί προορισμοί» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι με «τέτοιες δράσεις μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι τουρίστες αλλά και να "δοκιμαστούν" λιγότερο και οι υποδομές των νησιών».

Αναφορικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωση των υποδομών στα νησιά ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» διαφορετικά προγράμματα ανάπτυξης όπως:

  • Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (για νότιο και βόρειο Αιγαίο).
  • Το πρόγραμμα Φιλόδημος (που χρηματοδοτεί μικρούς δήμους).
  • Την ενίσχυση στους μικρούς δήμους μέσω της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ) αναπτυξιακών προγραμμάτων, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της ΓΓ Αιγαίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την υδατική αυτάρκεια των νησιών με αύξηση των μονάδων αφαλάτωσης, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταφορές νερού με πλοία.

Τι γίνεται με τα ΑΤΜ σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς

Ειδικά για την Τήλο, την Κάσο και τους Λειψούς, των οποίων οι δήμαρχοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών ΑΤΜ, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι το πρόβλημα προέκυψε πολύ πρόσφατα και ανέφερε ότι αναζητείται «ένα θεσμικό πλαίσιο που να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, με βάση την διεθνή εμπειρία, όπως στη Γαλλία με απομακρυσμένες περιοχές, τη Γερμανία κ.α.».

«Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα τα νησιά αυτά να μπορούν να εξυπηρετούνται τραπεζικά» προανήγγειλε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.