- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βούτσης: Να μείνει η χώρα σταθερή, από σεβασμό προς τα θύματα
Εκτιμά ότι η τραγωδία συνέβαλε ώστε η κοινωνία να αποκτήσει συνειδητότητα
Την εκτίμηση ότι η ανείπωτη τραγωδία συνέβαλε ώστε η κοινωνία να αποκτήσει συνειδητότητα σε ό, τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τις αρμόδιες αρχές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι για λόγους σεβασμού προς τα θύματα, η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί.
Πρόσθεσε ότι πλέον είναι πιο ώριμο από ποτέ «δυστυχώς πάνω στο λίπασμα της τραγωδίας» να αλλάξει η κατάσταση που αφορά την δόμηση, «αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας», παραδεχόμενος ότι «θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη τόλμη» στο ζήτημα των κατεδαφίσεων.
Αναφερόμενος στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί 36,5 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα ή και περισσότερα είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ιδιώτες, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή η κυβέρνηση, για συγκεκριμένες δράσεις.
Κάλεσε δε όσους οργανώνουν συναυλίες για την συγκέντρωση χρημάτων, να ενημερώνουν το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην όποια δράση.
Αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα που εξωθούν τη ΝΔ σε στείρα κριτική.
Σε ό, τι αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην σημασία της ασφαλούς εξόδου από τα μνημόνια, βοηθούντων του τουρισμού και της μείωσης της ανεργίας και χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch.
Επίσης, σημείωσε ότι την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού και πρόσθεσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα φέρει αλλαγή που θα είναι κατανοητή από τους πολίτες, με μέτρα που θα δώσουν ανακούφιση, αλλά και ελπίδα για το άμεσα προσεχές μέλλον.
Εξάλλου, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, ενώ σχετικά με τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.