- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρ. Δούρου: Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών (video)
Δηλώσεις από την Περιφερειάρχη Αττικής
«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η Ρένα Δούρου.
«Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής και είχε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα για τη μάχη που συνεχίζεται.
Παράλληλα, απευθυνόμενοι στους πυροσβέστες είπε: «Εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας. Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα.
Παραχώρηση από την @perattikis του ΚΤΕΟ Μεγάρων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
— Ρένα Δούρου (@RenaDourou) August 10, 2018
Ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό της Πυροσβεστικής https://t.co/rlULGDu5R9 pic.twitter.com/54nAZaQfNR
Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο», σημείωσε με νόημα η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στους μάχιμους πυροσβέστες.
Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο μια σχέσης συνεργασίας που οικοδομήθηκε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 35 νέων πυροσβεστικών οχημάτων.
Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, από μερίδα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.
«Σε μια στιγμή εθνικής δοκιμασίας, συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της κοινωνίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών δεκαετιών, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media, και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα.
Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εμείς απαντάμε με συστηματική και σκληρή δουλειά. Με σεβασμό προς εκείνους που έφυγαν», ήταν τα λόγια της Ρένας Δούρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Το ύψος της επιδότησης ξεκινά από τα 25 ευρώ και φτάνει ακόμα και τα 60
Το σχόλιο του Κώστα Τσουκαλά για την ανοιχτή επιστολή πέντε βουλευτών της Πειραιώς
Στη λίστα των 6 υποψηφίων ευρωβουλευτών με την μεγαλύτερη προσφορά στον τομέα της Υγείας
Πάνω από 40 ευρώ η παραγγελία για μια οικογένεια στο σουβλατζίδικο
Από την κρίση στην ανάπτυξη
«Υπάρχουν πράγματα στην πορεία των επτά χρόνων που χρήζουν διόρθωσης» σημείωσε ο βουλευτής
Πότε θα δουν οι οδηγοί τις πρώτες ανατιμήσεις στην αντλία
Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού
Ποιοι είναι οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή
«Όταν αποφάσισα να συμπορευτώ με τον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκα κυβερνητική θέση - υπουργείο» σημείωσε
Θεσμικές αδυναμίες και υπονόμευση της αξιοπιστίας
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.