Πολιτικη & Οικονομια

FAZ: Κακά νέα για την Αθήνα

«Ξεροκέφαλος» ο Αλέξης Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dragi.jpg
EUROKINISSI

Με τον τίτλο «Κακά νέα για την Αθήνα» η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει άρθρο της στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας μετά την έξοδο του Αυγούστου από τα μνημόνια.

Η εφημερίδα αποδίδει στην «ξεροκεφαλιά» του Αλέξη Τσίπρα  το οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο για ποσοτική χαλάρωση και waiver (φθηνή ρευστότητα στις τράπεζες από την ΕΚΤ). 

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού φέρνει προβλήματα για τις ελληνικές τράπεζες ενώ σημειώνεται ότι η απόδοση των δεκαετούς κρατικού ομολόγου ξεπερνούσε τη Δευτέρα το 4% (4,09%). 

faqz.jpg

Tόσο η ΕΚΤ, όσο και ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, είχαν ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για προληπτική γραμμή στήριξης, με το Μαξίμου να αντιδρά, και να βάλλει με σφοδρότητα κατά του κ. Στουρνάρα.

Σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα, στις 26 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι διεμήνυσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν είναι εφικτή χωρίς το waiver, το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση του προγράμματος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ