- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Επιχείρηση «Τρίαινα»: Απόβαση της ΑΑΔΕ στη Μύκονο με 56 υπαλλήλους
Έλεγχοι σε τρία επίπεδα - Και για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο χθές στη Μύκονο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.
Η επιχείρηση σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή θα διαρκέσει 4 μέρες, έως και την Τετάρτη, αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία «Τρίαινα» λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεων της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται. Οι στοχεύσεις αυτές είναι οι εξής:
Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σ΄ αυτήν ώς το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.
Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής απο τους επιτήδειους. Ειδικότερα ελέγχουν αν έχουν γίνει παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με την εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών τα οποία ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν χτυπηθεί. Ετσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.
Τρίτον, «τσεκάρουν» αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες, οφειλές προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στην δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.
Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστες κτλ μέχρι την εστίαση, τα νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών. Μάλιστα υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.
Ενδεικτικά όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Τρίαινα» χθες εντοπίστηκε στον Ορνό επιχείρηση με πειραγμένη ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου στο γνωστό κέντρο Νάμος όπου διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους 4 εκατ. ευρώ η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα πέντε διαμερίσματα ενός Ρώσου λαθρεμπόρου καυσίμων το 1984 μέχρι τον πύργο της Μόσχας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν την παράταξη στις εθνικές εκλογές
Η αποκαλυπτική έρευνα των Μιχάλη Νικηφόρου, Βλάσση Μίσσου, Χρήστου Πέρρου και Νικόλαου Ροδουσάκη
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεχτικά τα επεισόδια στη Γαλλία
Αιχμές του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι είπε για τα νέα μέτρα στήριξης
Γιατί η φθορά της κυβέρνησης δεν μετατρέπεται αυτόματα σε πολιτικό κέρδος για τους αντιπάλους της
Το τηλεφώνημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ανυποψίαστο υπάλληλο υπενθυμίζει ότι δημοκρατία δεν είναι μόνο θεσμική αρχιτεκτονική, αλλά και διαπροσωπική σχέση
Πριν από τα Χριστούγεννα η πρώτη πληρωμή
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.