- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΙΝΑΛ: Δεν πείθει κανέναν η κυβέρνηση με το να ρίχνει τις ευθύνες στην άναρχη δόμηση
«Επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης
«Δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κυβέρνηση το μοναδικό πράγμα το οποίο θέλει να κάνει, είναι να πετάξει την μπάλα αλλού» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Είναι 3,5 χρόνια, αν πράγματι ήθελε να το κάνει αυτό (κατεδάφιση αυθαιρέτων) και η κα Δούρου και οι υπουργοί θα μπορούσαν να το είχαν κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ερωτηθείς εάν το ΚΙΝΑΛ θα στήριζε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, απάντησε:
«Ας φέρουν ένα σχέδιο κι εκεί εμείς θα τοποθετηθούμε, θα πούμε τις απόψεις μας για να δούμε πώς διάφορες παθογένειες αντιμετωπίζονται. Κανένας όμως δεν θα πειστεί από νέα επικοινωνιακά σόου. Διότι πέρα και πάνω από τα πολιτικά κόμματα, πέρα και πάνω από τις γνωστές αντιπαραθέσεις που έχουμε ήδη στη Βουλή, στον δημόσιο λόγο, πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Κι αυτό δεν γίνεται με επικοινωνιακές επισκέψεις, με δήθεν συζητήσεις που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και προκύπτει στο τέλος της ημέρας ότι όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν θύματα της τραγωδίας. Χρειάζεται αλήθεια».
Η άναρχη δόμηση υπάρχει για δεκαετίες
«Το να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας και το πώς πρέπει να δομήσουμε το περιβάλλον ώστε να εξυπηρετεί τον άνθρωπο αλλά και να σέβεται τον άνθρωπο και τις επόμενες γενιές, είναι κάτι που μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε.
» Αλλά σε μέρη στα οποία η άναρχη δόμηση υπάρχει για δεκαετίες ολόκληρες και ποτέ δεν έζησαν αντίστοιχη τραγωδία, το να έρθει η κυβέρνηση και να ρίξει την αιτία και τις ευθύνες σε αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς παράλογο και δεν πείθει και κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, ο κ. Χρηστίδης είπε:
«Δυστυχώς είναι η κυβέρνηση, η οποία επέλεξε πολύ πριν συμπληρωθεί το τριήμερο του πένθους να δώσει κάποιες συνεντεύξεις, που δημιούργησαν μεγάλη αντίδραση στον κόσμο. Το να επιχειρεί η κυβέρνηση να διχάσει τους Έλληνες πάνω στους νεκρούς τους οποίους θρηνούμε, είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο».
«Στο πολιτικό σκέλος, αυτό που ως Κίνημα Αλλαγής είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι όταν έρθει η ώρα για τη συζήτηση που αφορά τις πολιτικές ευθύνες, αυτό θα γίνει κανονικά» επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς είναι η κυβέρνηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.