Πολιτικη & Οικονομια

Όταν ο Πάνος Καμμένος ζητούσε ποινικές ευθύνες για φωτιές χωρίς ούτε έναν νεκρό (video)

Δεν του αρκούσαν οι πολιτικές ευθύνες μόνο…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο Καμμένος ζητούσε ποινικές ευθύνες για εξάπλωση πυρκαγιάς στη Φωκίδα

Τον Αύγουστο του 2013 μεγάλη φωτιά σε ελαιώνα στο Σερνικάκι Φωκίδας κατέκαψε χιλιάδες αιωνόβιες ελιές στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας στο κέντρο του δελφικού τοπίου. Τότε, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Άμφισσας - Ιτέας κοντά στη διασταύρωση για το Σερνικάκι. Η φωτιά κατέκαψε ό,τι έβρισκε μπροστά της από τις 9 παρά τέταρτο το πρωί, ενώ το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων παρέμενε ανεξέλεγκτη.

Ωστόσο, δεν υπήρξε κίνδυνος για τα χωριά, καθώς σε ορισμένα από αυτά είχε σχηματιστεί αντιπυρική ζώνη κι έτσι η φωτιά δεν πλησίασε σπίτια.

Παράλληλα, τότε, μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, εθελοντές της περιοχής είχαν απευθύνει κάλεσμα για τις 7 το βράδυ σε συλλόγους και πολίτες στην πλατεία του χωριού Σερνικάκι, για να συγκροτήσουν ομάδες και να συμβάλουν στην αποτροπή καταστροφών τη νύχτα.

Εντέλει, την επόμενη ημέρα η φωτιά αφού κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας έπεσε σε ύφεση.

Κατόπιν τούτου, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ως αρχηγός αντιπολιτευόμενου κόμματος, δεν αρκούταν στις πολιτικές ευθύνες, αλλά ζητούσε και ποινικές ευθύνες. Τότε, του φαινόταν αδιανόητο το γεγονός ότι η φωτιά είχε περάσει τον δρόμο. «Η εγκατάλειψη από τις 12 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν υπάρχουν απλώς πολιτικές ευθύνες» είχε πει τότε και είχε προαναγγείλει την κίνηση διαδικασιών από το κόμμα του για να παρέμβει εισαγγελέας και να αποδώσει ευθύνες.

Πηγή βίντεο: Ομάδα Αλήθειας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ