Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Δεν μιλάμε για ανασχηματισμό ή για καρατομήσεις

Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να εικάζει ούτε να αποκρύπτει νεκρούς, υποστήριξε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzana2.jpg
© eurokinissi

Τέλος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή καρατομήσεων στον απόηχο της πολύνεκρης φωτιάς στην ανατολική Αττική επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «η συζήτηση περί ανασχηματισμού είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό», ενώ υποστήριξε πως «η λογική των παραιτήσεων» αποσκοπεί μόνον σε «επικοινωνιακού τύπου» διαχείριση της κρίσης.

Απέφυγε να μιλήσει για λάθη ή κενά στην ανταπόκριση του πολιτικού μηχανισμού και των σωμάτων ασφαλείας, παραπέμποντας την απόδοση ευθυνών στο μέλλον, αφού τελειώσει η φάση αντιμετώπισης των συνεπειών.

Όσον αφορά την εντονότατη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το γεγονός ότι στην ενημέρωση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς – παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν για θύματα – ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την γραμμή υπουργών ότι σε εκείνη την φάση δεν υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες για απώλειες.

Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να εικάζει ούτε να αποκρύπτει νεκρούς, υποστήριξε, ενώ κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης και μέσα ενημέρωσης ότι επιδιώκουν «επικοινωνιακή τυμβωρυχία» για πολιτικό όφελος.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ