- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Ανείπωτη εθνική τραγωδία, ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη
«Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών»
Για «ανείπωτη εθνική τραγωδία» κάνει λόγο σε δήλωσή του πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική οι οποίες σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής κόστισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους.
Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής και τους εθελοντές.
Τονίζει ωστόσο ότι «ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του». Σημειώνει ωστόσο ότι σήμερα «δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών». «Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα», καταλήγει.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές. Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του. Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».
Σημειώνεται ότι η ΝΔ ματαιώνει όλες τις κομματικές εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, όπως και την περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κάλυμνο και την Κω που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.