- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμένει η ΝΔ για τα πλαστά πιστοποιητικά στην εταιρεία «Δίοδος» της οικογένειας Τσίπρα
Νέα επιθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου - Τι απάντησε ο ξάδελφος του πρωθυπουργού
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε η ΝΔ για την υπόθεση της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ, αυτήν τη φορά με αφορμή συνέντευξη του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως παραβλέπει τις ύβρεις εναντίον του κόμματος και θέτει τρία ερωτήματα στα οποία -όπως επισημαίνει- δεν έχει απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μία εβδομάδα.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να μάθει:
- αν είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον εξάδελφό του (και αδελφό του πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα,
- αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον και
- να εξηγήσει ο κ. Γιώργος Τσίπρας το γεγονός ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό.
«Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πώς δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
O ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα.
Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο όσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος.
1. Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδελφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;
2. Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;
3. Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;
Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πώς δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών...».
Γιώργος Τσίπρας: Ανοησίες
«Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γιώργος Τσίπρας προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απαντώντας στις καταγγελίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα και ανοησίες».
«Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα, απλώς εμπλέκει το όνομα μου και κατόπιν επισημαίνει ότι "Ο Γιώργος Τσίπρας δεν διώκεται", υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί έστω και χωρίς αδίκημα» πρόσθεσε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «παλιά αθλιότητα» και τη φημολογία εναντίον ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται στη ζωή. «Πες πες όμως, η τακτική τους είναι ότι κάτι θα μείνει ως λεκές για τον πρωθυπουργό και για εμένα, ακόμα και αν αφορά τον νεκρό από το 1993 θείο του και πατέρα μου. Αυτή είναι η βασική "γκεμπελική λογική" αυτή της ιστορίας» ανέφερε επίσης.
«Ο Ηρακλής Τσίπρας, ο πατέρας μου και θείος του πρωθυπουργού, ήταν ένας δημοκρατικός προοδευτικός άνθρωπος, με βαθιές πεποιθήσεις και δράση, πριν και μετά τη Χούντα, στους μήνες μετά το πραξικόπημα του ΄67, μέχρι να συλληφθεί καθώς και τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Το μεγαλύτερο θράσος εδώ δεν είναι τα απίθανα και φαιδρά ψέματα για τον πατέρα μου όσο ότι αυτά συνδυάζονται με τον παχυδερμισμό απέναντι στη ζώσα και επικίνδυνα δραστήρια Ακροδεξιά εντός της ΝΔ».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο να πληγεί η κυβέρνηση, απάντησε: «Η ΝΔ κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.