Πολιτικη & Οικονομια

Πυρά Καμίνη στην κυβέρνηση: «Παραδίδει την Αθήνα σε θλιβερές μειοψηφίες της βίας»

«Παροιμιώδης» η ανοχή Μαξίμου στην «απραξία» του υπουργείου Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4437036.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγορώντας την ότι «παραδίδει την Αθήνα σε θλιβερές μειοψηφίες, που επιδιώκουν να γίνουν κράτος εν κράτει, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας».

Με αφορμή τρία ξεχωριστά περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για «απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» το οποίο, όπως επισημαίνει, «χαίρει μιας παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου».
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθηναίων, μουσική εκδήλωση του δήμου το βράδυ της Τετάρτης στο Λόφο του Στρέφη, την οποία παρακολουθούσαν και παιδιά, «έγινε στόχος ‘διαμαρτυρομένων’ που βρίζοντας και καταστρέφοντας τον τεχνικό εξοπλισμό, έδιωξαν τον κόσμο απειλώντας να μην ξαναπατήσει ο δήμος στην περιοχή». «Η Αστυνομία; Αντί να φροντίσει, ως όφειλε, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προτρέπει τους πολίτες να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα» σημειώνει ο κ. Καμίνης.
 

Επίσης, όπως αναφέρει, την Τετάρτη το βράδυ «μετά το καθιερωμένο πάρτι με τις βόμβες μολότοφ στην Τοσίτσα και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο» ομάδα ατόμων έσπευσαν «να διαλύσουν την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο». «Τι και αν οι θεατές ήταν περίπου 1.000; Οι 20 – 30 επιβεβαίωσαν την επικυριαρχία τους στην περιοχή με την αστυνομία, βεβαίως – κατ’ επιλογήν – απούσα» σχολιάζει ο δήμαρχος Αθηναίων.
 

Επικρίνει παράλληλα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «δεν ακουμπά τις καταλήψεις» αναφέροντας ως «τρανταχτό παράδειγμα» το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά. «Ο εκφυλισμός της κατάληψης και η εξέλιξή της σε εστία εγκληματικότητας, καθώς και οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης  αυτό μένει στα χαρτιά» υπογραμμίζει. Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι «επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, έδωσε εντολή την Πέμπτη στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι – κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα – το μεγάλο πρόβλημα».
 

«Η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης μας» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων για να καταλήξει; «Τον φασισμό των ολίγων μπορεί να τον ανέχεται η κυβέρνηση, εμείς όμως όχι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ