- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα γίνει με τις περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία
Συνάντηση Τσακαλώτου με εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ
Το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία και το ενδεχόμενο περικοπών από 1ης Ιανουαρίου έθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στην σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι θα δει το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και θα επικοινωνήσει με την ΕΣΑμεΑ, διευκρινίζοντας ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντική για αυτό το θέμα.
Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, την απαλλαγή τους από τα τεκμήρια του εισοδήματος και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και μετά από ειδική μελέτη όλων αυτών των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση στην ΕΣΑμεΑ επίσης τον Σεπτέμβριο, όπως και για το θέμα της λήψης μέτρων για τα άτομα με αναπηρία που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε επίσης ότι θα μελετήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και θα επανέλθει στην επόμενη συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ για το θέμα της προστασίας από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες, για τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη του θεσμού των ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης, ο οποίος αποσκοπεί κατ’ αποκλειστικότητα στην κοινωνική και οικονομική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.