Πολιτικη & Οικονομια

Πλήρης κυβερνητικός προγραμματισμός στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τραπέζι η στρατηγική για την επόμενη των μνημονίων ημέρα - Πού και πώς θα το πανηγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politiko1.jpg
© eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με κεντρικό θέμα τη στρατηγική κυβέρνησης -  κόμματος για την επόμενη μέρα. Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά, όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί, εν όψει ΔΕΘ, στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια. 

Στο τραπέζι των σχεδίων φαίνεται να  είναι το Καστελόριζο που φαίνεται να έχει κλειδώσει, κυρίως για συμβολικούς λόγους. Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.

Στην Αθήνα, η φιέστα της κυβέρνησης, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στόχος μάλιστα της κυβέρνησης είναι να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ